Andere boeg 

Studio met Erica en Irma Martens Studio met Erica en Irma Martens

In het najaar van 2022 daagde Margot zichzelf uit om Engelstalige muziek te schrijven. In een aantal dagen schreef ze vijf liedjes, waarvan ze er uiteindelijk één overhield. Aan dat liedje sleutelde Margot de dagen erna. Zo werd 'Was it Enough?' geboren. Dit liedje werd uiteindelijk het begin voor het hele Untold project.  

Rond december 2021 waren er 20 complete liedjes. Van die 20 liedjes bleven er uiteindelijk 4 over waarmee Margot aan de slag ging. Daarnaast was er één tekst waar Margot maar niet de juiste muziek bij gevonden kreeg. Het gevoel van de tekst kreeg ze niet gevangen in de melodie.

Crowdfunding

Daarop legde Margot contact met Wikke van Wershoven. Ze vroeg hem een melodie te maken bij de tekst. Binnen een paar dagen kwam Wikke met een prachtige melodie en zo werd 'Long-lost friend' geboren.

Studio met Tim Driessen Studio met Tim Driessen

In de weken die volgden ging Margot aan de slag met het opzetten van een crowdfunding. Een crowdfunding zou het mogelijk maken geld in te zamelen om naar de studio te gaan. Via voordekunst zette Margot met succes haar eigen crowdfunding op. Margot zamelde een groot deel van het doelbedrag in, waardoor zij haar droom kon verwezenlijken: met de nieuwste muziek de studio in om een EP te releasen.


Door het behalen van de crowdfunding werd het realiseren van Untold mogelijk. Untold is de naam van de EP waarin Margot zich van een andere kant laat horen. Niet alleen muzikaal, maar ook tekstueel leer je haar op een andere manier kennen.

Van Untold is een aantal fysieke exemplaren gemaakt. De EP en de bijbehorende singles zijn natuurlijk ook te beluisteren voor iedereen bij alle streamingsdiensten.


Release Untold (foto: MEC Crooijmans Fotografie)
Release Untold (foto: MEC Crooijmans Fotografie)
Release Untold (foto: MEC Crooijmans Fotografie)
Release Untold (foto: MEC Crooijmans Fotografie)
Release Untold (foto: MEC Crooijmans Fotografie)
Release Untold (foto: MEC Crooijmans Fotografie)

Releaseparty

Bij een release hoort natuurlijk ook een releaseparty! Samen met haar band verzorgde Margot een releaseconcert bij Pand P. Onderstaande video geeft een impressie van deze show! 

Impressie releaseparty


Vlogs 

Margot heeft het hele project vastgelegd in een aantal vlogs. De gehele vlogreeks bekijk je via Margot's Youtubekanaal

Untold in de media 

Uit het Eindhovens Dagblad van 9 november 2022: 

Artikel ED


Groot Eindhoven - 31 augustus 2022

Interview Groot Eindhoven augustus 2022


 
E-mailen
Instagram