Margot (1992, privé-archief) Margot (1992, privé-archief)

Wie is Margot

Zingen en liedjes schrijven zit in Margot's bloed. Margot (1990) krijgt muziek met de paplepel ingegoten. Zolang als Margot kan schrijven, maakt ze al kleine versjes en liedjes. 

Als jong meisje volgt Margot pianolessen en zingt ze bij verschillende koren. Als Margot vijftien is begint ze met haar eerste zanglessen. Later volgt ook een aantal jaar gitaarles. 

In 2020 brengt Margot haar eerste Nederlandstalige liedje uit, 'Vasthouden'. In de jaren erna volgt een aantal EP's met als hoogtepunt in 2022 haar eerste Engelstalige EP Untold

Margot & Joyce, Weeffabriek 17 december 2023 Margot & Joyce, Weeffabriek 17 december 2023

Bij het Lampegats Gemengd Mannenkoor (het koor achter onder andere Ameezing Eindhoven en de Pubkwizzutnie!) ontmoet Margot Joyce Kapel. Een echte Eindhovense souldiva met daarnaast  een voorliefde voor bossa nova. 

Samen met Joyce richt Margot in 2021 'Mad About Soul'  op. Met een gedeelde passie voor soulmuziek organiseren Margot en Joyce verschillende thema-avonden waarbij ze als duo of met vrienden zingen. Eén ding is zeker: gezelligheid én fijne muziek zijn gegarandeerd tijdens deze avonden! 

Halve Soul (foto: Ralph Buisman) Halve Soul (foto: Ralph Buisman)

Als rasechte Brabantse vloeit er natuurlijk ook carnavalsbloed door Margot's aderen. Samen met Joyce vormt Margot het carnavalsduo Halve Soul. Met de single 'Aan de Zwier'  behaalt Halve Soul in 2024 de tweede plek bij het Lampegatse Liedjesfist! 

Margot treedt op met tape-act, maar het liefst met live-muzikanten. Samen met Wikke van Wershoven (op toetsen) en Jaap van Wershoven (op drums) - ja, broers! - maakt Margot er een nóg groter feest van! Dit wil je niet missen!

 


 
E-mailen
Instagram